A Facebook egy új ikont adott hozzá a hírfolyam posztokhoz, hogy jelölje, a felhasználó elérhető-e a chaten – írja az Inside Facebook.

Ha a felhasználó online van, egy zöld pont jelenik meg a neve mellett a poszttal együtt. A zöld pontra kattintva megnyithatnak egy chat ablakot és indulhat a beszélgetés. Ez arra bátoríthatja a felhasználókat, hogy személyes üzeneteket váltsanak a barátaikkal, miután látják egymás posztjait a hírfolyamban.

Egyelőre a funkció a hírfolyam posztokra érvényes, a felhasználó idővonalán nem.

image_1366769074651121

A Facebook egyre nagyobb hangsúlyt helyez a chat funkcióra és az üzenetküldési rendszerére. A Facebook Home és Messenger chat fejei (Chat Heads) is könnyebbé teszik a felhasználóknak, hogy elolvassák az üzeneteket, valamint válaszoljanak ezekre, még akkor is, ha egy másik feladattal foglalkoznak a telefonjukon. Ez a legutóbbi asztali funkció mélyebbre integrálja a chatet egy másik népszerű tevékenységbe: a hírfolyam böngészésébe.

Néhány felhasználó az új hírfolyammal két chat menüt lát, egyet balra és egyet jobbra, ahogyan ez az AllFacebook alábbi képén is látható. A neveket fehérrel és feketével kitakarták, de a chat lista így is jól látható a bal oldali sávban és egy jobb oldali ablakban. Ez a kettős funkció valószínűleg egy ideiglenes hiba.

 Screen-Shot-2013-04-24-at-9.44.03-AM-1