A Facebook új szekció vezet be az Idővonalon, amellyel a felhasználók megoszthatják és kiemelhetik azokat a csoportokat, amelyeknek tagjai, nyilatkozta az InsideFacebook oldalának egy szóvivő.

A legutóbbi idővonal dizájnnal a Facebook újragondolta a Névjegy oldalt, hogy egy oldal legyen különböző tartalom-specifikus szekciókkal. A felhasználóknak több lehetősége van annak megmutatására, melyek a kedvenc filmjeik, könyveik és zenéik, vagy a kedvenc fitnesz tevékenységük és egyéb sztorikat is megjeleníthetnek, amelyeket a Graph Search alkalmazásain keresztül osztottak meg. Kiválaszthatják, mely szekciók jelenjenek meg a profiljukon és milyen sorrendben.

image001

Az új Csoportok (Groups) szekció csak a „Nyilvános csoportokat” jeleníti meg, amelyekhez a felhasználó csatlakozott. Ha az illetőt hozzáadták vagy meghívták egy csoportba, amelyet nem fogadott el, nem fog megjelenni az idővonalán. A zárt és privát csoportok szintén el lesznek rejtve. A lényeg az, hogy kiemelésre kerüljenek azok a csoportok, amelyek a felhasználók identitásának részét képezik és, hogy segítsék az ismerőseiket olyan csoportok megtalálásában, amelyek akár őket is érdekelhetik.

Mióta az új idővonal dizájn bevezetése elindult, a Facebook létrehozta a Játékok (Games) szekciót is és elrejtette az Események (Events) szekciót, míg kijavítja a hibákat.