Miután a Twitter mostanában kudarcot kudarcra halmoz – nézzük csak meg legutóbbi bevételeit és gyenge, de drága próbálkozását a live streamre – egyre többen pletykálják, hogy a social media-óriást hamarosan eladják. Eddig leginkább a Google-ra gyanakodtak, hogy megvásárolhatja a platformot, de most belépett a versenybe egy új szereplő is. Méghozzá a:

disney-twitter

Bizony, a Star Wars nem volt elég. Komolyra fordítva a szót, bár a Disney máig sokak szemében úgy él, mint egy filmes cég, ami megrajzolta Hófehérkét, ám ennél már egy sokkal nagyobb és szerteágazóbb vállalkozás – ami most nagy eséllyel léphet be a közösségi média világába – igaz, annak lassan de biztosan elhaló, ám még mindig az egyik legmeghatározóbb szereplővéjel.

A Bloomberg és a TechCrunch tippjei szerint a cég leginkább videómegosztó-modulját tudná kihasználni filmjei terjesztésére. Képzeljük csak el, milyen jövedelmező lenne a cégnek, ha egy filmet a Bluray mellett nem csak Netflixen, de például Twitteren is kiadhatna.

Ezen felül a Twitter a stremingeléssel nagyobb nemzetközi sikerre is szert tehetne. Arról nem is beszélve, hogy miután a 83,2 millió felhasználóval büszkélkedő Netflix szeretné, ha tartalmának fele saját kontent lenne, könnyen kerülhet ugyancsak kapcsolatba a Disneyvel.

Persze ha a pletykák igazak és a Disney vásárolja fel a Twitter, a hirdetőknek fel kell készülniük arra, hogy a social media alapvető változásokon fog átesni. Bát a Twitter közösségi funkcióját minden bizonnyal meghagyná a Disney, a hangsúly minden bizonnyal inkább videós tartalmak terjesztésére esne, nem pedig a tweetekre és egyéb social media-funckiókra.

Forrás: Social Media Today