A Facebook néhány új eszközzel segíti a brandeket, hogy még többet profitálhassanak az influencerekkel történő együttműködésből.

Tavaly nyílt lehetőségünk a kék közösségin szponzorált tartalmaknál megjelölni egy másik résztvevőt, hogy a userek számára egyértelmű legyen a kollaboráció. Ezt kívánja most a Facebook továbbfejleszteni néhány újdonsággal, megkönnyítve a brandek és az influencerek dolgát.

Az első kiegészítővel a vállalatok sokkal egyszerűbben férhetnek hozzá az influencer posztokhoz. A Facebook elmondása szerint „A marketingesek eddig csak úgy hirdethettek más oldalon létrehozott posztot, ha előbb megosztották azt. Ám most megadjuk nekik a lehetőséget, hogy közvetlenül a szerző oldaláról reklámozhassanak bejegyzést.”

Ahogy a képen is látható, az influencer felhatalmazhatja együttműködő partnerét a hirdetésre, még mielőtt közzétenné posztját. Ezután a brandek beállíthatják saját célközönségüket a szerzőén túl. Természetesen az elért userek látni fogják, hogy a poszt az influencertől származik, de egy márka szponzorálja.

A második eszköz a brandeknek kedvez, ezentúl ugyanis meghatározhatják, mely alkotók jelölhetik meg őket saját bejegyzéseikben, ezzel pedig elkerülhetik az esetleges negatív, megtévesztő híreszteléseket.

Végül a harmadik frissítés új adatokat szolgáltat arról, hogyan teljesítenek az influencer tartalmak:
– Részletes tippeket és magyarázatokat a poszt eredményeinek feldolgozásához
– A szerző és a brand összes költségét az egyes bejegyzésre vonatkozóan
– Illetve akár szét is választhatjuk költségeinket, valamint a CPM-et – különböző pénznemekben, ha arra van szükség.

Remélhetőleg ez a három új eszköz könnyebbé teszi számunkra a Facebook influencer tartalmak trackelését és eredményeinek maximalizálását.

Nemcsak influencerek által érhetünk el nagyobb közönséget: úgy tűnik, hamarosan áruházunk látógatóit is megcélozhatjuk.

Tesztüzemben az áruházak látogatóinak targetálása Facebookon

Forrás: Social Media Today