A Facebook augusztusban bevezette az oldalak profilkép alakjának megváltoztatását. Ezzel a Facebook a Twitter útjára lépett designban, mivel ezentúl a korábbi négyszögletes változat helyett kerek formában jelenik meg a hírfolyamban és az oldal idővonalán is.  Ellenben az oldal borító területén található nagyobb profilkép továbbra is négyszögletes marad.
A módosítást a Facebook végül augusztusban kezdeményezte, és a bevezetése több hétig is elhúzódhat világszerte. Mostanra Magyarországon is elérhetővé vált ez az új forma, amivel látványosabbá tehetjük oldalaink profilját. A Facebook azzal indokolja ezt a módosítást, hogy a több hónapos kutatások és tesztelések alapján az új felülettel jobb eredmények és jobb elérések születhetnek. Paddy Underwood, a Facebook product managere szerint a kör alakú profilképek egyre népszerűbbé váltak, megfelelően reprezentálják az egyéni felhasználókat, és könnyebben felismerhetőek.

Nem ez az egyetlen módosítás a Facebook megjelenésében az elmúlt időszakban, hiszen mostantól új formát kapnak a Tetszik, a Hozzászólás és a Megosztás gombok is, ami a márka szerint egy letisztultabb arculatot képvisel. Emellett a komment szekció is megváltozott, amivel sokkal jobban hasonlít egy iPhone üzenetküldő felületéhez, amit a nagyobb átláthatósággal indokolt a Facebook. Az új arculat nagyobb szín kontrasztot is kapott, hogy könnyebb legyen a szövegek olvasása.

Természetesen néhány apróbb módosítás egy alkalmazás designjában nem tűnhet olyan nagy dolognak, kivéve ha a Facebookról van szó, és a Föld lakosságának negyedét közvetlenül is érinti. Ezek a módosítások már a weboldalon és mobil appon is életbe léptek. Mint olyan sok minden, valószínűleg az új arculat is vitát generálhat a felhasználók között, ezért az oldalaink esetében nem árt felkészülni, és időben alkalmazni az új szabványt egy megfelelően kialakított és méretezett profilkép designnal. Kinek változott már meg a profilképe?

Forrás: www.money.cnn.com