Frissült a Google Keresés Android verziója és egyúttal számos újdonságot találunk a Google Now-ban is – írja a TechCrunch.

A Google Now már most is szól, hogy el kell indulnod a munkába, hogy időben beérj, de most már ugyanígy fog tenni a repülések vagy vacsorafoglalások alkalmával is. Lényegében minden Google Now kártya, ami régen csak azért jelent meg, hogy jelezze, valahol lenned kell, most már azt is közli, mikor kellene elindulnod, hogy időben ott légy. Megadhatod, tömegközlekedéssel haladsz majd vagy pedig vezetsz, és azt is, milyen korán szeretnél érkezni (ami elég hasznos főleg, ha a reptérre készülsz).

time-to-leave

Ezen kívül a Google hangfelismerő funkciójával már hívásokat is lehet indítani, valamint SMS-t küldeni. Csak annyit kell mondanod, „call John” vagy „send text to my brother” és az alkalmzás hozza is elő a megfelelő kontaktot [sajnos magyar nyelven még nem alkalmazható]. Ha több John nevű ismerősöd is van, ellenőrzi, kit akarsz hívni, illetve, ha valakihez több telefonszám van rendelve, akkor is rákérdez, melyiket akarod használni.

Ahogyan azt a Google korábban megfogalmazta, az alkalmazás a személyi asszisztensed akar lenni. És akár csak néhány másik hangfunkciója, ezek az újak is lehetővé teszik, hogy egy relatíve komplex interakcióba lépj az eszközöddel anélkül, hogy meg kellene érintened a billentyűzetet.

sochi_card

A további friss funkciók között szerepel egy új Google Now kártya is a Szocsi téli olimpiai játékokra, hogy könnyen áttekinthesd az arany érmek állását, a híreket és a jövőbeli eseményeket.

Növekedett azon nyelvek száma is, amelyeket a hangfunkciókban lehet használni. Az alkalmazás most már támogatja a francia, német, japán vagy koreai nyelveket is, így ezek bármelyikén is kérheted, hogy emlékeztessen a 12 órai találkozódra.