Az Instagram Stories jelenleg napi 100 millió aktív felhasználóval dicsekedhet, holott a social mediát megrengető funkció még csak alapjaiban épült fel – ám máris itt van az első fejlesztés, hogy még izgalmasabb felhasználói élményt nyújtson a Facebook által birtokolt alkalmazás.

instagram-stories-ujdonsagok-01

Mostantól beállíthatjuk, hogy az app automatikus elmentse azokat a bejegyzéseket – legyen szó videókról és képekről – melyeket feltöltünk a Stories-ba. A funkció a beállításoknál (Stories-ban megnyitva bal felső sarok) a Story settingsben érhető el. Hasonlót vezetett be nemrégen az Snapchat is Memories néven, bár a bejegyzések automatikusan mentése mindig is létező opció volt az Instagram eredeti funkcióján belül. Hoztunk magyar screenshotot is:

instagram-stories-ujdonsagok-02

Valaki Stories-sorozata abszolút nem érdekel? Mostantól csak rajta kell tartanunk az ujjunkat a felső sávban a felhasználó frissítését jelző körön, majd kiválasztani a némítás funkciót. Ezek után a felhasználó a sor végén marad, ahonnan aztán le is vehetjük róla később a tiltást. Az Instagram Stories-t egyik legtöbbet érő kritika a feltorlódó Stories-jelzések voltak. A probléma nagyjából meg is oldva – bár jó lenne egy funkció felhasználók kiemelésére is.

instagram-stories-ujdonsagok-03

Nem volt teljes az életed, miután Instagram Stories-on csak a fehér színt használhattad? Mostantól végre írhatsz különböző színekkel is – ráadásul ha a megadott színek közül valamelyiken rajtahagyjuk az ujjunkat, további árnyalatok közül is válogathatunk.

instagram-stories-ujdonsagok-04

A Stories elsöprő sikere egyelőre nem ingatta meg a Snapchat sikerét, ám mint láthatjuk, a social media-óriás nagy erőkkel dolgozik azok, hogy továbbfejlessze fegyverét a konkurencia ellen. Ha pedig a Stories-on is megjelennek a geofilterek és lencsék, a közösségi média jelenlegi egyensúlya könnyen kibillenhet a Facebook alkalmazásának javára.

Bár a Snapchatnek anyagilag egyelőre így sem kell aggódnia.

Forrás: Social Media Today