Miután az Instagramon hatalmas sikert aratott a Stories posztok bevezetése, a képmegosztót is birtokló Facebook a legnagyobb közösségi oldalon is egyre több figyelmet fordít az ilyen típusú bejegyzések fejlesztésére. Tavaly decemberben arról számoltunk be, hogy a Stories posztok megérkeztek a csoportokba és az eseményekbe, most pedig egy újabb kapcsolódó funkcióról számolhatunk be.

Mostantól a Stories bejegyzések segítségével is promótálhatunk mindenféle eseményeket: konkrétan arról van szó, hogy egy Facebook-esemény megosztásakor most már kiválaszthatjuk azt a lehetőséget, hogy az adott esemény a Stories posztjaink közé kerüljön be.

Csak pár kattintás és már a Stories posztokban is promózható egy esemény

A megosztást követően a bejegyzésbe egy matrica is kerül, amin az esemény részletei láthatók, az ismerősök pedig a megosztott történetben jelezhetik, hogy szeretnének-e csatlakozni. Emellett adott a lehetőség, hogy további matricákat és szövegeket illesszünk a bejegyzésbe, a reakciók pedig pontosan jelzik, kik azok, akik szeretnének eljönni, sőt a leendő résztvevőkkel akár csoportos csevegést is indíthatunk.

Forrás: Facebook