Ahogy arról két hónappal ezelőtt mi is beszámoltunk, a Google jelentős ráncfelvarrást eszközölt a népszerű levelező szolgáltatásán, a Gmailen. Az új dizájnt és új funkciókat hozó változás május eleje óta bárki számára elérhető, lényegében pár kattintással lehet váltani az új verzióra: csak ki kell választani a jobb felső sarokban látható fogaskereket és ott rábökni a Try the new Gmail opcióra.

Ha esetleg nem tetszik, amit ekkor látunk, akkor vissza is állíthatjuk a régi verziót. Ugyanakkor a fejlesztők nemrégiben bejelentették, hogy pár hónapon belül véget ér a “tesztidőszak”, ami lényegében annyit tesz, hogy a Gmail minden felhasználónál automatikusan át fog állni az új kinézetre, illetve eltűnik annak a lehetősége, hogy az évek óta létező, már jól megszokott változatot használjuk.

Éppen ezért érdemes már most átpöccinteni a levelezőt a frissített dizájnra, hogy senkit ne érjen váratlan és visszavonhatatlan változásként, amikor a Google központjában véglegesen búcsút vesznek a régi verziótól.

És hogy milyen hasznos újdonságokat rejt a friss Gmail? Néhányról itt írtunk korábban:

Forrás: The Verge