A Google új logóval és navigációs sávval köszönti az őszt minden weboldalán. A cég az elkövetkező hetekben a legtöbb termékén megjeleníti majd a változtatásokat – írja a The Next Web.

Itt láthatják az új navigációs sávot és logót:

Google_bar_screenshot-730x294

Most nézzük meg nagyobb méretben, hogy jobban lássátok a különbséget!

Ez a régi logó:

logo4w

És ez az új:

logo6w

Ezek a vizuális változások, de néhány funkcionális is érkezett természetesen. A legnagyobb különbség láthatóan az, hogy az összes Google szolgáltatás be lett szorítva egy applikáció menübe a képernyő jobb felső részén.

A Google már legalább február óta teszteli ezt az új dizájnt. A cél az volt, hogy hasonló legyen azokhoz az applikáció menükhöz, amelyeket a cég már használ Androidon, Google Chrome-ban és a Google Drive-ban.

Tehát akkor ismét! Innen indultunk:

google_old_navbar

És ide érkeztünk:

Google_app_launcher_screenshot

Határozottan jobban néz ki, de sok esetben több kattintást igényel, sőt. A Gmailen és a képeken kívül mindenhol eggyel többet kell kattintanod ahhoz, hogy egy másik Google szolgáltatásra válts.

Másrészt viszont a Google azt mondja, a cél a rendetlenség minimalizálása. „Függetlenül a rutinodtól, a Google bejárásának zökkenőmentesnek kell lennie és amint egy alkalmazáson belül vagy, nem akarod, hogy bármi elvonja a figyelmedet” – magyarázza Eddie Kessler, a Google Tech vezetője.

Nektek mi a véleményetek a változásokról?