A házaspárok írásban vagy szóban lefektetik a szabályokat, hogy a másik félről mit lehet, és mit tilos posztolni.

Érdekes jelenségről számolt be a napokban a Business Insider. Amerikában terjednek a házaspárok közötti, közösségi médiával kapcsolatos megállapodások. Ennek a lényege, hogy egy ilyen dokumentum aláírásával kikötik, mit oszthatunk meg a másikról, vagy éppen mi tilos, és hogy a szerződés megszegése milyen szankciókkal járhat.

http://www.dreamstime.com/stock-images-woman-girl-sitting-sunrise-sunset-bikini-beach-relaxed-sexy-young-brunette-wearing-deserted-tropical-image34301654

Az ABC News megkeresett ezzel kapcsolatban egy ügyvédet is, aki elmondta, hogy nagyon új trendről van szó, és többnyire még a házasság megkötése előtt fektetik le a párok ezeket a szabályokat. És itt nem csupán az erotikus fotókról van szó, hiszen akár azt is ki lehet kötni, hogy a másik félről tilos előnytelen, fürdőruhás képet posztolni a Facebookra vagy Instagramra.

Az a fél, amelyik megszegi a megállapodást, súlyos összegeket fizethet. Nem vicc, a jövedelem alapján állapítják meg a bírságot, ami akár 50 ezer dollárra is rúghat.