Az úgynevezett “biztonságos környéken” a készülékek feloldhatnák önmagukat.

Az Apple már régóta keresi a módját, hogy a telefonjaikat a tulajdonosok még könnyebben feloldhassák. A cég nemrég egy olyan szabadalmat is benyújtott az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalához (USPTO), aminek a lényege, hogy a készülék érzékeli a felhasználó tartózkodási helyét, és ehhez képest állítja be a biztonsági szintet – írja a Mashable.

Például ha az iPhone azt érzékeli, hogy a felhasználó otthoni hálózatot használ, vagy egyéb, gyakran látogatott helyen van (például a munkahelyén), akkor a készülék “lemond” a szokásos biztonsági feloldásokról, mint például a PIN kód beütéséről vagy az ujjlenyomat-vizsgálatról.

http://www.dreamstime.com/stock-images-hand-holding-smartphone-mobile-security-application-modern-phone-showing-process-scanning-fingerprint-screen-image33871184

A szabadalmi bejelentésben az olvasható az indoklásban, hogy mivel egyes helyek eleve biztonságosabbak, mint a többi (ilyen az otthon, vagy a munkahely), ezért itt nincs feltétlenül szükség a szigorú biztonsági intézkedésekre. Ezzel szemben persze ha a felhasználó egyáltalán nem biztonságos területen tartózkodik, akkor a telefon feloldása is nehezebb.

Ezeken a helyszíneken szigorúbb biztonsági védelemre van szükség (ilyen helyszínek lehetnek a kávézók, szórakozóhelyek, plázák), ahol a biztonsági követelményeket tovább lehet fokozni.