A Google bejelentette, hogy új közösségi funkciókkal bővíti a Google Drive szolgáltatását, amellyel könnyebbé válik a közös munkavégzés a Drive-ban. Ilyen funkció az egy kattintással elérhető csoportos chat és az új profilképek. Eddig a dokumentumot megtekintőknek csak a neve volt látható, most viszont, ha egy felhasználó megnyit egy fájlt a Drive-ban, profilképek is megjelenítésre kerülnek. Így egyszerűbben követhető majd, ki használja a dokumentumot, hiszen egy pillantás alatt azonosítható lesz a többi személy – írja az Übergizmo.

google-drive-social

Az egyes felhasználókról még több információt kaphatunk, ha a profilképük felett tartjuk az egeret, valamint közvetlenül a Drive-ból hozzáadhatóak lesznek Google+ köreinkhez. Azok a felhasználók, akiknek nincsen profilképe, számos állatos fotó közül választhatnak, lehetnek például aligátorok vagy majmok.

A csoportos chat is csak egy kattintásra lesz. Jobbra fent lesz látható egy új chat gomb, amelyre kattintva egy chat doboz nyílik meg, ahol mindenkinek üzenhetünk, aki a „fájlban megtalálható”. A Google azt nyilatkozta, hogy a következő néhány napban mindenkinél elérhetőek lesznek az új funkciók.