HalloApp a neve annak az új, privát és reklámmentes közösségi oldalnak, ami nemes egyszerűséggel csak úgy jellemzi magát, mint az első igazi kapcsolati hálózat. Az alkalmazás, amelyet a WhatsApp két korábbi munkatársa indított, letölthető andoridos és iOS készülékekre is. Neeraj Arora és Michael Donohue a WhatsApp-nál dolgoztak már az előtt, hogy megvette a Facebook 22 milliárd dollárért, és a felvásárlás után is maradtak egy rövid ideig.  Arora 2018-ig a WhatsApp üzleti vezérigazgatója volt, és kulcsfigurája volt a facebookos tárgyalásoknak. Donohue pedig majdnem kilenc évig volt a WhatsApp főmérnöke, mielőtt 2019-ben elhagyta a Facebookot.

A HalloApp és a WhatsApp között sok a párhuzam: az alkalmazást közeli barátokkal és családtagokkal folytatott csoportos vagy egyéni csevegésekhez tervezték. Itt is csak akkor lehet valakivel üzenetet váltani, ha ismeri az illető telefonszámát, és az üzenetek itt is titkosítva vannak. Az alkalmazáson belül pedig nincsenek hirdetések. 

Az elmúlt évek során több startup is próbálkozott új közösségi oldalak létrehozásával, de kevés igazán sikeres új alkalmazás. A két alapító nem is nyilatkozik egyelőre a sajtónak, maximum csak annyit, hogy első körben egy jó alkalmazást és alapkoncepciót szeretnének összehozni, és ettől remélik majd, hogy az emberek átszoknak hozzájuk. 

Azt már tudni, hogy elég minimalista a megjelenése, négy fül van, egy a beállításoknak, egy az egyéni beszélgetéseknek, egy a csoportos beszélgetéseknek és egy a barátok bejegyzéseinek. Nincsenek algoritmusok, és azt ígérik, hogy nem úgy tekintenek a felhasználókra, mint termékekre, inkább az előfizetéses modellben hisznek. Pont ez volt egyébként az a hozzáállás a Facebook részéről, ami miatt Jan Koum és Brian Acton a WhatsApp két alapítója otthagyta a céget, és mindenkit arra buzdított, hogy ők is hagyják el a Facebookot. 

Forrás: The Verge