A Facebook nagyon elkötelezett az Instagramról átemelet, eredeteileg a Snapchattól lenyúlt Stories irányába, így folyamatosan fejlesztik a funkciót, ami a cég bejelentése szerint ezúttal három lehetőséggel bővült: hangos posztokkal, Stories archívummal, illetve felhő alapú tárhellyel.

A hangos posztok képében az élő, normál és szöveges verziók után ezúttal már lehetőség lesz olyan Stories bejegyzések készítésére, ahol csak a hangunk hallatszik az általunk választott háttér mellett, videó nélkül.

A második változás az elkészített, de nem posztolt videókat és fotókat érinti, ugyanis a Facebook app kamerájával készített tartalmakat ezentúl elmenthetjük a közösségi oldal felhő szolgáltatásába, ahonnan akár később is posztolhatjuk őket – ez főleg azoknak lesz üdvös újdonság, akiknek már betelt a telefon tárhelye, hiszen ebben az esetben semmit nem kell lementeni a mobilra.

Végezetül az Instagramhoz hasonlóan a Facebook appban is elérhető lesz a lehetőség, hogy a kedvenc Stories posztokat archiválhassuk, így a 24 óra leteltével is elérhetők maradnak. A közösségi oldal bejelentése szerint az új funkciók először az indiai felhasználóknak élesednek, majd fokozatosan válnak elérhető a világ többi részén.

Forrás: The Verge