A Facebook újabb megoldást talált a valótlan hírek problémájára: amint elolvasunk egy cikket, hasonló, alternatív nézőponttal bíró írásokkal bombázza le az üzenőfalunkat.

Ezzel a frissítéssel a kék közösségi két legyet ütött egy csapásra:

  1. Felismerhetőbbé teszi az álhíreket.
  2. „Kilyukasztja” a hírforrás buborékot, azaz tágítja a látókörünket, ha friss hírek levadászásáról van szó.

Aktív Facebook-usereknek valamennyire ismerős lehet az új funkció – ami nem csoda, mivel ez egy továbbfejlesztett változata a 2013-ban debütált kapcsolódó cikkekként, újdonsága pedig abban rejlik, hogy ha érdeklődést mutatunk egy megosztott hír iránt, ugyanabban a témában más perspektívával megírt publikációkat is felajánl a site.

Ezek a további cikkek a legnépszerűbb témákban fognak megjelenni a közösségin, a Facebook magyarázata szerint. Bár a vállalat nem jelentette ki kifejezetten, hogy törekedne a hamis hírek elleni küzdelemre, bejelentésük világosan kimondja, hogy legújabb frissítésük „biztosítja a könnyebb hozzáférést további perspektívákhoz és információkhoz, mint például a bizonyos »harmadik felek« tényfeltáró nyilatkozataihoz„.

Nagyon úgy tűnik, hogy a kék óriás még hatalmasabbra fog növekedni és megállíthatatlanul tör előre a felhasználói élmény fejlesztésében: egy héttel ezelőtt a Live-ot emelte új szintre, újabban pedig a videós coverekkel is kacérkodik.

Forrás: We Are Social Media