Miután a Facebook az utóbbi időkben több kritikát is kapott arról, hogy adatai nem mindig tükrözik a valóságot, új mérőszámokat vezet be, melyekkel a hirdetőknek tűéles rálátása lehet arra, hogyan is teljesítenek a meghirdetett contentek.

A Facebook egy blogbejegyzésben fejtette ki, hogy több mint 4 millió ügyfelének átláthatóságot, döntési lehetőséget és megbízhatóságot akar biztosítani.

De nézzük, mivel is rukkolt elő a Facebook, hogy megtartsa a hirdetők bizalmát.

1. Több szintes mérés

A cég mostantól mind a Facebookon, mind pedig az Instagramon több szinten méri a hirdetések hatását, árnyaltabb képet biztosítva a hirdetőknek.
Ez a három szint a következő:

  • Hány millimásodpercig jelent meg a hirdetés a képernyőn
  • Hány millimásodpercig jelent meg a hirdetés 50%-a a képernyőn
  • Hány millimásodpercig jelent meg a hirdetés 100%-a a képernyőn

A részletes adatok segítségével egy idő után könnyen kikövetkeztethető, hogy mely hirdetési formák és megjelenések a hatásosabbak.

2. MRC Audit

A mérésekbe a Facebook bevonja a Media Rating Councilt is.

3. Harmadik felek bevonása

A Facebook jelenleg 24, mérésekkel és adatszolgáltatással foglalkozó céggel dolgozik együtt. A harmadik felek bevonásával egyrészt biztosítani szeretnék statisztikáik szavahihetőségét, másrészt jobban meg akarják ismerni az ő igényeiket és megfigyeléseik részleteit a mérések kapcsán,  mikor például az offline eladásokat, a közönséget, az applikációk elérését vagy a kulcsszavakat vizsgálják.

4. Új videóvásárlási lehetősgek.

Ezen felül a Facebook az év későbbi szakaszában be fog vezetni három új opciót a videós hirdetések vásárlására.
Ezek a következők lesznek:

  • Teljes-nézettség vásárlása – A hirdető csak azokért a hirdetésekért fizet, melyeknél a teljes videót megtekintették – amennyiben a videó maximum 10 mp hosszú.
  • 2 másodperces vásárlás – A hirdetés pixeleinek legalább 50%-a két másodperc hosszan jelenik meg.
  • Sound-on – Csak a hangos videónál történik fizetés.

Az utolsó pont ismét rávilágít arra, hogy milyen fontosak isa videók és az ahhoz kapcsolódó hirdetések a Facebook számára.

Erről itt olvashatsz bővebben:

Facebook: Új algoritmus, hosszabb videók

Forrás: Social Media Today