A Facebook, az Instagram, a Twitter és a Snapchat mellett manapság nem hallani olyan sűrűn a Pinterestről, ugyanakkor ez koránt sem jelenti azt, hogy ne haladnának egész szépen a képmegosztó közösségi oldal dolgai.

Annyira nem, hogy a cég blogbejegyzésben jelentette be, hogy a szolgáltatás elérte a 250 000 millió aktív felhasználót. A vállalat ráadásul külön kiemelte, hogy nagyon büszkék arra, hogy amíg a többi szolgáltatás eltolódott negatív és erősen politikai irányokba, addig náluk negyed milliárd felhasználó fér meg békésen egymás mellett inspirációt keresve.

250 millió felhasználó fér meg egymás mellett békésen – Fotó: Pinterest

A 250 milliós szám ugyan elmarad a konkurens szolgáltatások felhasználói mellett, de a Pinterestnek így sincs oka szégyenkezni, hiszen növekedés arányait tekintve sokkal jobban áll, mint sok vetélytárs. A platform tavaly szeptemberben érte el a 200 millió aktív felhasználót, és mindössze egy évre volt szükségük, hogy a negyedével növeljék a felhasználó bázisukat.

Összehasonlítás gyanánt: a Snapchat ezen idő alatt mindössze 15 millió új felhasználót tudott bevonzani, míg a Twitter csak 9 milliót – a Pinterest ráadásul az Egyesült Államokon kívül erősödik, hiszen a cég szerint az új regisztrációk 80%-a az USA-n kívül született.

Forrás: Pinterest