A közösségi oldal újabb funkciót állított tesztüzembe, aminek segítségével eldönthetjük, hogy a bejegyzéseink láthatóak legyenek-e a profilunkon vagy csak a hírfolyamban. Ez azt jelenti, hogy bizonyos posztokat kizárólag a hírfolyamban és a Stories-ban fogunk látni.

Ez a funkció arra ösztönözheti a felhasználókat, hogy több tartalmat osszanak meg, hiszen eldönthetik, hogy ezek hol legyenek láthatóak. Ez azért is fontos lépés a platform számára, mivel a hírfolyam az egyik legfontosabb központi felületük, ezért is igyekeznek megőrizni a felhasználók hűségét. Éppen emiatt a hírfolyam egyre nehezebben átlátható, és természetesen megvan az esélye a kamu tartalmak terjedésének is. Talán ez az újdonság segíteni fog a probléma megfékezésében? A közösségi platform mindenesetre kísérletek tesz annak érdekében, hogy optimalizálni tudják a felület működését. Ebben a legfontosabb szempont a felhasználók egyéni igényei.

A Facebook egyelőre nem erősítette meg, hogy milyen fázisban van a tesztelés, és azt sem, hogy mikor vezetik be a változásokat.

 

A Snooze gomb bevezetéséről itt adtunk hírt:

Megérkezett a Snooze gomb Facebookon

A Facebook AR Studio debütálásáról itt számoltunk be:

Itt a Facebook AR Studio

Forrás: Mashable