A fiatal generáció körében egyetlen előnye volt a Snapchatnek a Facebookkal szemben: a vizuális effektek, melyekkel feldobhatjuk videóinkat, sokkal „menőbbé” tették az appot. A kék óriás azonban ezt is elvette a kis szellemtől.

A frissítést a keddi F8 konferencián jelentették be, és két platform elemeivel operál: a Frame Studio-val illetve az AR Studio-val. Előbbi mind privát profiloknak, mind oldalaknak engedélyezi különböző keretek használatát, utóbbi a keretek mellett maszkokkal és más effektekkel teszi interaktívabbá a vizuális élményt.

Miért izgalmas ez marketingszempontból?

A Frame Studióval létrehozott keretek és az AR Studióval létrehozott grafikák a márka dizájnelemeivel jól elválaszthatóvá tehetik a tartalmakat a privát vagy más márkák tartalmaitól és egy-egy kampány során is hasznosak lehetnek.

A Frame Studio működését itt nézheted meg!

Az AR Studio működését itt nézheted meg!

Ez a második felvonás

A Facebook már jó ideje erőteljesen fókuszált a virtuális valóságra és annak fejlesztésére – ami kulcsfontosságú az előrehaladáshoz – ám eddig úgy tűnt, békén hagyják az azonnal használható, kisebb technikai igényű funkciókat, mint amilyen például a Snapchat Lenses. Mostanáig.

Egy Facebook posztban Zuckerberg elmondta, korábban a kamera lehetőségeinek kiterjesztése a közösségi site-hoz tartozó alkalmazásokban csak az első felvonás volt – a második pedig a friss, ropogós Camera Effects Platform, amivel az összes eddigi AR eszközt fejleszthetjük – és mostantól élőben is használhatjuk. (Bár fontos megjegyezni, hogy első körben csak a Face Trackert, a Sensor data-t valamint a Scripting APIs-t teszik elérhetővé a felhasználók számára.)

Mint ahogy korábban beszámoltunk róla, a Facebook már hetekkel ezelőtt totális támadást indított a Snapchat ellen – lehet, hogy ezzel a lépéssel végleg le fogja körözni?

Forrás: SocialMediaToday