A Facebook egy ideje gondban van a személyes posztok számával, melyért leginkább a Snapchatet okolja – azt sejtve, hogy a nagy ellenségre posztolják az emberek inkább életük eseményeit és emlékeit. A félelem valós: 2014 közepe és 2015 közepe között 21 százalékkal csökkent a megosztott személyes posztok száma.

Facebook születésnap

Az utóbbi időkben ezért a Facebook óriási lépéseket is tett. A Mai napon történt funkció egyre előretörőben van 2015 márciusi bevezetése óta – ma már naponta 60 millió felhasználó nézi meg emlékeit – de a Snapchatre hajazó új funkciók, mint a SlideShow és az önmegsemmisítő frissítések is csábítóak lehetnek a felhasználók számára. Igaz, a Snapchat így is napi 10 milliárd napi poszttal büszkélkedhet.

A Facebook most a egy születésnapokat kihasználó fejlesztéssel akar menteni a helyzeten. Azok a felhasználók, akik üzenőfalára szülinapjuk alkalmára minimum 3 poszt érkezik, továbbá nyilvános is születésnapjuk a személyes adatok között, a nagy eseményt követő napon egy speciális  videót kapnak, mely természetesen névreszóló és tartalmazza a születésnapi köszöntéseket. Miután megkaptuk a videót, a benne megjelenő köszöntéseket meg is változtathatjuk, hogy minél személyre szólóbban tudjuk posztolni a falra.

Miután naponta több mint 100 millió születésnapi köszöntés jelenik meg naponta a Facebookon és az emberek látszólag ráharaptak az évfordulókat ünneplő személyes videókra is, a frissítés könnyen arathat nagy sikert.

A videót itt nézhetitek meg!

Forrás: Social Media Today