Kevés olyan gyorsan fejlődő alkalmazás van manapság, mint az Instagram: lassan hetente kiderül valamilyen érdekesség a Facebook tulajdonában lévő képmegosztóval kapcsolatban. Múlt héten arról számoltunk be, hogy a cég egy külön vásárlós appon dolgozik, most pedig a TechCrunch szivárogtatta ki, hogy készül egy olyan megoldás, amivel már az Instára feltöltött videókban is megjelölhetünk más profilokat.

Külön listában jelennek meg a megjelölt profilok

Erre már korábban is volt lehetőség a képek esetében, a videóknál viszont egészen másképp fog működni a dolog: a mozgókép alján megjelenő View tagged people gombra bökve megnyílik egy új felület, ahol listába szedve lesznek láthatók azok a profilok, akiket az alkotó megjelölt a videóban.

Ezzel a funkcióval egyrészt meg lehet mutatni azokat, akik esetleg szerepelnek, vagy közreműködtek az adott videóban, de arra is tökéletes lehet, hogy külön felhívjuk a hozzáadott személyek figyelmét a legújabb posztunkra, hiszen a betaggelt profilok természetesen értesítést kapnak arról, hogy megjelölték őket.

A fejlesztés ugyanakkor még csak tesztfázisban van, az Instagram részéről nincs hivatalos információ azzal kapcsolatban, hogy mikor lesz bevezetve a funkció, sőt egyelőre még az sem feltétlenül biztos, hogy ez a lehetőség bekerül az képmegosztó alkalmazás végleges verziójába.

Forrás: TechCrunch