A YouTube új fegyvert vet be azért, hogy profitot termeljen a szolgáltatása, jönnek a nem kikapcsolható rövid reklámok, amik megtekintése előtt semmi más nem lesz elérhető.

Amikor korábban a Google bevezette Magyarországon is a videók előtt megjelenő reklámokat, sokan felháborodtak és a különböző adblockerekhez nyúltak. Pedig ezek a megjelenések egyrészt átugorhatók, másrészt segítik a videó készítőjét.

youtube-bumper-ad

Az úgynevezett Bumper reklámok rövid, 6 másodpercek klipek lesznek, amelyek önálló videók, vagy egy hosszabb anyag levágott verziója is lehet. Azért csak pár másodperc hosszú a videó előtt megjelenő promóció, mert például mobilon nem fogadnának el többet a felhasználók.

Ezeket a spotokat végig kell majd nézni mindenképpen a mobilon mielőtt ténylegesen láthatóvá válik majd az, amire kíváncsiak vagyunk. Természetesen nem minden videó előtt jelenik meg ez a hirdetés, csak ott, ahol a készítő is engedélyezi majd, mivel azonban a monetizáció sok YouTuber számára fontos, valószínűleg bátran élnek majd ezzel a lehetőséggel. Egyes országokban elérhető a YouTube Red, ami havi 10 dollárért kínál reklámmentességet, máshol pedig továbbra is reklámblokkolókkal próbálnak élni azon felhasználók, akik csak a feltöltött tartalmakat akarják élvezni. A Bumber formátumú megjelenések várhatóan májustól lesznek láthatók a YouTube-on.

Forrás: AdWords blog