Nem lélegezhet fel a Facebook, újabb szivárogtató beszélt arról, hogy a cégnek a profit fontosabb mint hogy valóban harcoljanak a gyűlöletbeszéd vagy a hamis információk ellen. A szivárogtató arról írt, hogy mikor a 2016-os amerikai választásokba az orosz trollcsapatok beavatkoztak, a Facebook tudott a dologról, de nem tett semmit. A szivárogtató azt állítja, hogy a Facebooktól Tucker Bounds azt mondta, hogy az egész csak egy kis vihar lesz, néhány törvényhozó majd dühös lesz, aztán két hét múlva már más lesz a téma, míg a vállalat “pénzt nyomtatnak az alagsorban és köszöni, jól ellesz”. 

A szivárogtató szerint a fejlődő országokba sem szimpla jóindulatból viszik el az Internet.org program segítségével a közösségi oldalt, hanem mert az a cél, hogy ezekben az országokban a Facebook legyen az egyetlen hírforrás, és minél több adatot gyűjthessenek a kiáknazatlan piacokról. 

A Facebook a korábbi vádakat tagadta, szerintük Frances Haugen csak egyszemélyes bosszúhadjáratot indított a cég ellen. Haugen az állításait belső iratokkal támasztotta alá, és a Kongresszus előtt is vallott, ennek ellenére a Facebook ragaszkodott ahhoz a retorikához, miszerint hiba egy forrásra hagyatkozni.  Most viszont úgy tűnik jött egy újabb forrás is, aki ugyanazt állítja, mint Haugen. 

Forrás: The Verge