Biztos mindenkivel előfordult már, hogy egy videó megtekintése, vagy egy remix hallgatása közben megütötte a fülét egy olyan dallam, ami azonnal megtetszett, de fogalma sem volt az adott szám címéről vagy előadójáról, így csak kérdezgetéssel vagy külső segítség bevetésével juthatott hozzá a szükséges információhoz.

Ezen változtat most a YouTube egyik legújabb fejlesztése, aminek hála ezentúl kutakodás helyett elég lesz csupán a videómegosztón található tartalmak leírásában szereplő Több (Show More) gombra kattintani, hiszen jó esetben itt szépen meg fog jelenni, hogy a felcsendülő dallamoknak ki az előadója, ki írta a szövegüket, illetve melyik kiadó jelentette meg az adott szerzeményt.

Ha szerencsénk van, a szükséges információk mellett akár linkeket is találhatunk, amik az adott zene YouTube-on található videoklipjéhez, vagy egyenesen a szerző saját hivatalos csatornájára vezetnek. A hasznos információk ráadásul nemcsak a zenés videók alatt jelenhetnek meg, hanem minden más mozgókép alatt is, legalábbis abban az esetben, ha a feltöltő használja a YouTube Content ID-funkciót.

A hasznos újítás már élesedett is a rendszerben, jelenleg nagyjából 500 000 000 millió videó alatt találhatjuk meg a plusz információkat, és szinte biztos, hogy ez a szám mostantól napról napra egyre nagyobb lesz.

Forrás: YouTube