Zajlik az élet a Gmail háza táján, hiszen a Google levelezője nemrég kapott új dizájnt, az I/O fejlesztői konferencián egészen érdekes fejlesztésekre derült fény, a napokban pedig kiderült, hogy a böngészős verzióban elérhetővé vált az offline mód. És ezzel még nincs vége az átalakulásnak, hiszen a Google egyik blogja arra hívja fel a figyelmet, a rendszer mostantól  „piszkálni” fog, ha nem válaszolunk egy levélre.

Persze nem arról van szó, hogy értesítéseket kapunk, csupán egy narancssárga figyelmeztetés jelenik meg a bejövő üzenetek között, ami egyrészt emlékeztet arra, hogy mikor érkezett az e-mail, illetve felteszi a kérdést, hogy nem kívánunk-e válaszolni.

 

A funkciónak persze nem lenne sok értelme, ha minden egyes válaszolatlan levél mellett feltűnne, éppen ezért dolgozik mesterséges intelligencia a háttérben, ami a rendelkezésére álló adatok alapján igyekszik eldönteni, hogy melyik levél lehet fontos és melyik nem – jó eséllyel például a noreply előtaggal érkező e-mailek esetében sosem kapunk noszogatást, hogy illenék válaszolni.

Az újítások a legtöbb esetben dicsérendők, és ezúttal tényleg hasznos funkcióról van szó, hiszen rengeteg friss levél esetén simán előfordulhat, hogy megfeledkezünk valamelyikről, a Gmail új funkciója viszont emlékeztethet minket arra, hogy vannak még olyan e-mailek a postaládánkban, amire fontos lehet reagálni.

Forrás: Google