A legtöbben minden nap használjuk a Facebookot, sokunknak a munka elengedhetetlen része, és ahogy minden rendszernek, úgy a legnagyobb közösségi oldalnak is megvannak a maga bosszantó tulajdonságai és funkciói, ezek egyike, amikor ismerőssé válunk valakivel (visszaigazoljuk a bejelölést, vagy a másik fél teszi ugyanezt), és a Messenger pár másodpercen belül értesítést küld, hogy “hohó, új ismerősöd van, beszélgess vele” – mintha bármi bátorításra lenne szükségünk, hogy ráírjunk valakire.

A kéretlen és teljesen haszontalan értesítés természetesen kis piros jelzéssel is ott van a számítógép képernyőjén és a telefonon is, ami csak az üzenet törlésével vagy megnyitásával tüntethető el – az egészben tényleg az a legbosszantóbb, hogy nemcsak egy felesleges jelzést kapunk a rendszertől, de azt utána el is kell tüntetni. Ami jó hír, hogy végre a közösségi oldalnál is rádöbbentek, hogy ez a funkció sokakat zavar, így a Facebook megoldja a helyzetet, ám ahelyett, hogy létrehoztak volna egy szimpla beállítást, ahol ez az értesítés kikapcsolható, inkább az egész feladatot az algoritmusokra bízták.

A Facebook rendszere mostantól gépi tanulással figyeli a felhasználókat, és a cselekedeteink alapján igyekszik eldönteni, hogy az adott felhasználót zavarja-e az említett funkció. Ha tehát valaki azonnal törli, esetleg meg sem nyitja ezeket az üzeneteket, akkor a Facebook ezt megtanulja, és egy idő után nem fog értelmetlen értesítést küldeni minden új ismerős felbukkanásakor. Ha tehát azt szeretnénk megszüntetni a kéretlen üzeneteket, akkor mostantól ignoráljuk vagy azonnal töröljük a visszaigazolást követően felbukkanó üres Messenger beszélgetést.

Forrás: TechCrunch