Csoportos beszélgetéseket is elindíthatsz.

Az Instagram 2013-ban indította el a „Direct” szolgáltatását, vagyis azt, hogy a platformon belül a fotóidat, videóidat, megoszthatod zárt körben is, akár csak egy emberrel, akár a közvetlen munkatársaiddal, stb. A hivatalos közlés szerint már több mint 85 millió felhasználó használja ezt a lehetőséget, és osztanak meg ezen a módon egymással poénos képeket, vagy családi felvételeket. Az indulás óta nem piszkáltak hozzá ehhez a területhez a fejlesztők – éppen itt volt már ennek is az ideje.

instagram-direct

Mostantól például ahelyett, hogy mindig új „beszélgetést” kellene kezdeményezned, össze lehet fűzni, folytatni a korábbi képcseréket, akár a Facebook Messengerben is érezheti magát a felhasználó. Ezt az érzést tovább növeli, hogy nagyobb méretű emojikat is lehet kommentelni, ha úgy érzed egy-egy tartalomra már nincsenek szavak. Az egyes beszélgetőcsoportoknak nevet is adhatsz, hogy könnyebben kiigazodj rajtuk, ha például egyes ismerőseiddel csakis macskás fotókat osztotok meg egymással, akkor létrehozhatsz egy cicás csoportot.

Ehhez a jobb felső sarokban lévő ikonra kattintva a szokásos módon bejutsz a Directbe. Itt a plusz jel segítségével beírhatod az üzenetet, meg szerkesztheted a képet vagy a videót, majd kattints a Send (küldés) gombra. A csoportos beszélgetés létrehozása után nevet is adhatsz annak. A csoportos beszélgetés elnevezéséhez nyisd meg a beszélgetést, adj meg nevet a Name this group… (Csoport elnevezése)… feliratú mezőben, majd koppints a Done (Kész) pontra.

További újítás ezen felül, hogy akár hashtaget is küldhetsz a csoportokba, ezt úgy tedd meg, hogy rákattintasz az adott hashtagre, ezután a jobb felső sarokban lévő ikont válaszd ki, és keresd meg a csoportot, vagy éppen adott személyt, személyeket (maximum 15 embert), akiknek ezt el akarod küldeni.

Emellett megérkezett egy gyors kamera funkció, hogy a fanatikusok menet közben is lőhessenek magukról egy szelfit.

A Directre vonatkozó adatvédelmi rész nem változott: csak azok láthatják az itt megosztott fotókat, videókat, akik benne vannak a beszélgetésben.

(via)