Újabb élő közvetítéseket jelentett be a Twitter – és ismét a sport területén. A Twitter élő sportközvetítéseiről már írtunk, ahogy a politikai közvetítéséről is, de úgy néz ki nincs megállás és ismét nagy megállapodások születtek.

Twitter Live Streaming

A Twitter hétfői bejelentése szerint a médiaóriás a Major League Baseball és a Natinal Hockey League out-of-market mérkőzéseit fogja közvetíteni, további hozzájuk kapcsolód tartalmakkal együtt. A live streaming megtekintéséhez nem lesz szükség arra, hogy legyen Twitter-fiókunk, az év későbbi szakaszában elkezdődő heti élő közvetítéseket bárki megtekintheti majd.

A social media-óriás ezen felül bejelentette a The Rally című show-t is, melyet éjjelente fognak közvetíteni a platformon, feldolgozva a legfontosabb sporteseményeket mind az egyetemi szinttől egészen az olimpiáig kezdve. A Twitter exkluzív tartalmakat fog bemutatni a műsoron belül, melyet a 120 sports fog számára biztosítani.

A Twitter CFO-ja, Anthony Noto szerint a közvetítések által a Twitter lesz a legfontosabb forrás arra, hogy lássuk mi történik a MLB és az NHL világában, míg a The Rallyről kijelentette, hogy igazi élmény lesz a felhasználóknak az, hogy élőben láthatják azokat a sporteseményeket, melyekről eddig is kommunikáltak a Twitteren.

A Twitter eddig az NBA-vel, a PAc 12 Conference-szel, a Bloomberg Mediával és a CBS News-zal állt szerződésben élő közvetítések kapcsán, a két új deal által pedig ismét nagy lépést tett afelé, hogy az élő hírközvetítés egyik meghatározó alakja legyen a social mediában és a mainstream médiában egyaránt.

Forrás: Adweek