Még jobban testre szabhatod a hírfolyamodat.

Új eszközt vet be annak érdekében a Facebook, hogy a felhasználóknak még több beleszólásuk legyen abba, hogy milyen jellegű megosztásokat lássanak a hírfolyamukban. Az újítás egyelőre iOS-en érhető el, az alkalmazáson belül a hírfolyam beállításainál.

preferences_featured

Itt egy megújult preferencia menüvel találkoznak a felhasználók, amely négy részből áll: beállíthatod azokat, akiket látni akarsz, illetve azokat az ismerőseidet, akiknek el akarod rejteni a posztjait. Ha valakitől korábban kivetted a „követem” pipát, azt visszaállíthatod, valamint felfedezhetsz új oldalakat.

A legnagyobb változás persze az, hogy előnyben részesítheted bizonyos személyek megosztásait. Itt összesen legfeljebb 30 felhasználót vagy oldalt állíthatsz be, akiknek szeretnéd a posztjaid a hírfolyamod elején látni.

Greg Marra, a Facebook termékmenedzsere azt mondta, hogy a hírfolyamból is elérhető „követés leállítása” funkcióról mintázták az új beállításokat – írja a Mashable.

Az újdonság lehetőséget nyújt ahhoz is, hogyha korábban valakit „elhallgattattál”, ezt feloldhasd. A preferenciák pedig új oldalakat ajánlanak majd a követéshez.

newsfeed_preferences_follow_unfollow

A Facebook azt ígéri, hogy a preferenciák beállítása nem csak iOS-en, hanem hamarosan asztali gépen, valamint Androidon is elérhető lesz a következő hetekben.