A Messenger Lite, a Facebook leegyszerűsített chat applikációja hamarosan megjelenik az USA-ban, az Egyesült Királyságban, Kanadában és Írországban. A kizárólag Android alapú alkalmazás eredetileg amiatt jött létre, hogy elérhető legyen gyengébb mobilhálózatokon is, és kielégítse a legalapvetőbb üzenetküldési igényeket.

 

Egyelőre továbbra sem elérhető a Messenger Lite az iOS felhasználók számára, ráadásul a Facebook még nem is tervezi, hogy bevezessék ezen a platformon is.

A Messenger Lite szigorúan üzenetküldésre fókuszál, ezért nincsenek is rajta egyéb kiegészítők, amik mostanában a Messengeren megjelentek. Ha zavarnak az eredeti felület extra funkciói, akkor a Lite lesz a számodra tökéletes választás. Viszont erről az app-ról hiányoznak olyan opciók, mint például a videós híváskezdeményezés, ami sokak számára praktikus lenne.

Mindenesetre most több felhasználó számára nyílik lehetőség, hogy kipróbálja ezt a basic chat alkalmazást, és megossza a tapasztalatait. Messenger vagy Messenger Lite?

A Messenger legfrissebb statisztikáit itt mutattuk be korábban:

Itt vannak a Messenger és Messenger Day új statisztikái!

A Messenger legújabb hirdetési lehetőségeiről pedig itt adtunk hírt:

A Facebook új hirdetési célt vezet be a Messengerhez

 

Forrás: The Verge