Az elmúlt hetekben számos remek újítás érkezett a YouTube alkalmazásba: a népszerű videós alkalmazás már normálisan kezeli a függőleges felvételeket, ráadásul már a szemüket kímélő éjszakai módot is kaptunk, most pedig egy olyan kényelmi funkcióra bukkantak tesztelők, aminek biztos, hogy sokan örülni fognak.

Csak egy apró mozdulat, de mégis kényelmesebb lesz a videók váltása

Az egyelőre még csak tesztfázisban lévő újdonság lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyetlen suhintó mozdulattal ugorják át a videókat oda-vissza, mintha csak a telefonunk menüjében váltogatnánk az egymást követő képernyők között. A funkcióra egy Google+-felhasználó bukkant rá, viszont a 9to5Google beszámolója szerint az új léptetési lehetőség egyelőre csak akkor működik, ha a videókat a YouTube app Home füléről indítottuk el.

Ebből is látszik, hogy ez a kényelmi funkció még bőven tesztfázisban van, így korai lenne megjósolni, hogy mikor lesz elérhető az átlag felhasználók számára, viszont az érkezése mindenképpen pozitív fejlődés, hiszen a mára teljesen természetessé vált suhintó ujjmozdulattal sokkal gyorsabb lehet navigálni az egymást követő videók között, mintha folyamatosan virtuális gombokat kellene nyomkodni.

Forrás: 9to5Google