A Facebook tulajdonában álló WhatsApp új funkciója, a Status különleges szolgáltatás kínál felhasználóinak: a júzerek képeket és videókat oszthatna meg, azokat átszerkeszthetik különböző hangulatok szerint, de rádobhatnak emojikat, rajzokat, sőt szövegeket is. A képek és videók csupán 24 órán át elérhetők a többi felhasználó számára. Wow! Wow?

whatsapp-status

Igen, megint ez történik. És ez.

A Snapchat teljes koppintása egyelőre csak Indiában érhető el a WhatsApp regisztrált beta teszterei számára.

A funkció a Chat és a Call tabok között jelenik meg. Bár stausokat már eddig is lehetett beállítani, hogy ezt lássák, ha rákattintanak profilunkra, itt teljesen másról van szó – totálisan a Snapchat, Instagram Stories és Messenger Day koppintásáról.

Gyenge pontjai egyelőre van a tesztelés alatt álló appnak – ha feltöltöttnük már tartalmat, azt nem tudjuk már letörölni, csak a WhatsApp tudja megsemmisíteni 24 óra elteltével. Ám van, amiben jó irányt követ: a felhasználók ezen felül kiválaszthatják, hogy mely ismerőseik láthassák tartalmaikat.

Hogy ez miért jó a Facebooknak már megint?

Bár az Instagram Stories egyelőre nem tudta kiütni a nyeregből a Snapchatet, az Insta erősen a nyomában van a nagy konkurenciának az amerikai tinik körében. Ám a Snapchat az USA-n kívül már nem teljesít olyan kiemelkedően, mint az Instagram vagy akár a WhatsApp, amely Európa több részén a legnépszerűbb appok között van.

Vagyis lehet, hogy a nagy utánzás kissé bűzlik, a Facebook minden jel szerint szárnyashajóival szép lassan bebiztosítja azt, hogy a Snapchat csak az USA-ban tudjon kiemelkedően népszerú lenni.

Igaz, közben a Snapchat sem pihenés anyagilag óriási léptékekben növekszik, és a számai is remekek. A gond, hogy leginkább csak az USA-ban.

Forrás: TechCrunch