Valóban elképzelhető, hogy a jövőben tévézni is Facebookon fogunk, mivel most újabb ilyen irányú tartalommal bővülnek a legnagyobb közösségi oldalak. Pár napja a Facebook és az NFL bejelentette, hogy partneri viszonyba lépnek, ami azt jelenti, hogy ezentúl a közösségi oldalon nézhetjük a játék összefoglalókat és a hivatalos kommentárokat. A platform nem fog élőben sugározni teljes meccseket egyelőre, viszont az exkluzív összefoglaló videók és egy NFL-programok közvetítései jönni fognak hamarosan.

Ez egy meglehetősen fontos lépés a platform életében, mivel az NFL hatalmas stabil rajongói bázissal rendelkezik, majdnem 16 millióan követik a hivatalos Facebook-oldalukat. Ráadásul az NFL-tartalmak népszerűsége folytán a felhasználók egyre nagyobb rálátást kapnak majd a közösségi videós platformra, és valószínűleg többen fognak megismerkedni ezzel a felülettel is. A videós tartalmak népszerűsítése a Facebook határozott célja, ami újabb nézőket és újabb hirdetőket is hozhat az oldal számára.

A Twitter CEO-ja, Jack Dorsey hasonló utat jelölt ki a márkájuk jövőjében, hiszen azon a felületen is tovább bővítik a live tartalmakra vonatkozó opciókat. Emellett az is egyértelművé vált, hogy a Twitter tovább akar dolgozni a real-time alkalmazásokon és élő közvetítéseken, ami a jelenlegi tapasztalatok alapján a közösségi média jövőjének számít. Egyelőre az is bizonyítottnak látszik, hogy ebben a pillanatban a videók az online tartalmak leghatékonyabb formátumai.

A Facebook-hirdetések és TV-reklámok összemérésének legújabb eszközéről itt írtunk:

A Facebook integrálja a digitális és TV-s kampányok mérhetőségét

 

A Facebook videólejátszójának változásairól pedig itt számoltunk be:

Megváltozott a videólejátszó felülete Facebookon

 

 

Forrás: Social Media Today