A Facebook ismét frissítette iOS alkalmazását apró változtatások és fejlesztések formájában. Az események gyorsabban betölthetők és a Facebook fotók telefonra történő lementése is könnyebb lesz a felhasználóknak – számolt be az InsideFacebook.

Az Események volt az egyik szekció, amelyet nem építettek teljesen újra a sebesség érdekében, ahogyan tették azt a hírfolyammal, fotókkal, üzenetekkel és egyéb területekkel. Most már a fő események oldal és az egyes események is gyorsabban töltenek be. Ez több mobilról indított meghívóhoz és interakcióhoz vezethet az események oldalon most, hogy a termék nem olyan lassú.

Screen-Shot-2013-05-13-at-2.03.01-PM

Mostantól, ha teljes képernyős módban nézünk meg egy fotót, egy új ellipszis ikon látható mentési, megosztási és bejelentési opciókkal. Így ezek a funkciók is elérhetőbbek a felhasználók számára. Korábban egy screenshotot kellett készíteni egy kép mentéséhez vagy ki kellett lépni a teljes képernyős módból a megosztás vagy a bejelentés érdekében.

Ezzel a frissítéssel úgy tűnik, hogy a Facebook a csoportos üzenetváltást is teszteli, egy új üzenetlétrehozásra alkalmas felülettel és egy csoportos chat listával a chat menüben. Korábban is könnyen lehetett csoportos üzeneteket indítani és ezekhez hozzáférni, de ezzel kissé hatékonyabbá válik a folyamat, ugyanakkor pedig emlékezteti a felhasználókat, hogy e célból is használhatják a Facebookot.

Screen-Shot-2013-05-13-at-2.03.01-PM1

Az alkalmazás változtatásait jegyző naplójában megemlítik, hogy „javult a helyszínek szerkeszthetősége iPhone-ról való bejelentkezés esetén”, de egyelőre ez a fejlesztés nem tűnik élesnek.

973648_10101457906246150_360301490_n

Amikor a Facebook először hétfőn elindította a legutóbbi iOS frissítést, a rossz alkalmazás ikont használta, de azóta egy újabb verzióval jelentkezett, amelyben már a megfelelő szerepel.