Bár egyelőre csak verifikált profilok és közszereplők számára elérhetőek a Facebook Mentions-ön keresztül (ez is csak számukra érhető el), a Facebook Live új funkcióit minden bizonnyal hamarosan mindenki használhatja majd, főleg, hogy korábban maga az élő közvetítés is csak a limitált elérhetőségű appban volt elérhető – így jó őket már most megimserni!

De mik a firssítések? Nézzük!

1. Team Prompts – Azaz súg a csapat!

Az új funkció segítségével a közszereplők mögött álló csapar kreálhat vázlatokat a Facebook Live videó lejátszásához, melyet könnyen nézhet meg és posztolhat maga a közszereplő is, mielőtt nekikezd a közvetítésnek. Az új funkció ezen felül emlékezteteheti is a felhasználót arra, hogy hamarosan élő adást kell indítania vagy posztolnia valamit.
Bár egy magánembernek nincs stábja, de például egy cégben egy live streamen több ember is dolgozhat egyszerre, akik számára a funkció megkönnyítheti a csapatmunkát.

2. Komment moderáció

A live streaming egyik legnagyobb hátránya az, hogy miután a hozzászólások is valós időben, folyamatosan érkeznek, lehetetlen őket moderálni, így gyakorlatilag bárki írhat bármit.
A bevezetett megoldás ugyanaz, amit már ismerhetünk a Facebook Pages-nél és az Instagram komment szekciójánál: megadhatjuk azokat a kifejezéseket, amik nem juthatnak át egy szűrön. Bár nem a legtökéletesebb megoldás, hiszen plusz egy karakterrel már lehet is káromkodni vagy zaklatni, a módszer többnyire mégis beválik.

3. Adjusments Tray – Élő szerkesztés

Az Adjusments Tray elnevezésű új funkcióval élőben szerkeszthetjük videóinkat, változtatva annak világosságát, de beállíthatjuk azt is, hogy vízszintesen vagy függőlegesen tükröződjön a felvétel, ami egy-egy márka logójánál lehet például fontos.

4. Status bar

Élő közvetítés közben eddig nem sokat láttunk telefonunk állapotáról, ám ennek vége! A Status bar megjelenésével a képernyő alján, egy vékony sávban láthatjuk a térerő erősségét, az időt, az élő közvetítésből eltelt időt, a hangerőt és az akksi állapotát.
A Facebook erre az egyedüli funkcióról jelezte azt, hogy a közeljövőben mindenki számára biztosan elérhetővé válik.

5. Broadcast Trimming

Aki vezetett vagy látott már élő közvetítést, ismeri azokat a bizonyos első kínos perceket, mikor még várni kell a közönségre és amíg az el nem éri egy bizonyos nézőszámot, nem lehet rátérni a lényegre, csak csacsogni, vagy esetlenül nézni mindenfelé. Ez az élő videóknál még nem is zavaró, nem úgy, mint az utána megnézhető videónál, ahol ezek a percek unalmasak tudnak lenni, és félő, hogy a néző el is kapcsol róluk.
Mostantól erre is van megoldás: a közvetítés végén eltávolíthatjuk videónk elejét és végét, elengedve az üresjáratokat.

Tegnap már írtunk a Facebook Live egyik legnagyobb várható frissjtéséről, az élő 360 fokos videóról. Itt csekkolhatod le a cikket:

A Facebook és a Twitter is támogatja a 360 fokos live streamet

Forrás: Adweek