Ez a hét leginkább a Facebook számára volt izgalmas – új fejlesztések a felhasználók és hirdetők számára és egy kétségbeesett próbálkozás a Snapchat ellen – de tovább hódított a Pokémon Go és a Spotify is érdekes hirdetései ötlettel rukkolt elő.

Facebook

A Facebook a hét elején fontos fejlesztést jelentett be: hamarosan üzenőfalunk bejegyzéseit is formázhatjuk – méghozzá elég sok funkcióval. A Facebook nem csak kiemelt vagy dőlt betűket fog engedélyezni bejegyzésünk szerkesztésére, de jelszóval védett részleteket is készíthetünk, továbbá a szövegen belüli linkelés is lehetővé válik, aminek leginkább majd a Facebook-oldalak üzemeltetői örülhetnek. Ezen felül a Facebook hamarosan több nyelvre is lefordíthatja majd bejegyzéseinket – ennek sikere viszont már erősen kérdéses. A két frissítésről itt olvashatsz bővebben!

Facebook Formázás 03

A Facebook hirdetési platformjának új frissítésének hála hamarosan a fejlesztők még hatékonyabban reklámozhatják applikációjukat. Jelenleg a felmérések szerint az applikációk hirdetéseinél az a legfőbb probléma, hogy a felhasználók nem maradnak hűségesek a fejlesztőkhöz és a letöltés után 30 nappal már nem is foglalkoznak a letöltött appokkal – vagyis nem maradnak aktív felhasználók. Ám mostantól a hirdetők jobban tudják majd megszűrni közönségüket a felhasználók tevékenységei által, melyeknek köszönhetően láthatják, kit érdekelnek inkább a játékok és kit érdekelnek inkább az utazással kapcsolatos appok, hatékonyabban elérve a közönség azon részét, akik valóban aktív felhasználókká válhatnak. A fejlesztésről itt olvashatsz bővebben!

Facebook app advert

Ha pedig már Facebook-hirdetések… A Facebook kiadta legújabb kutatását, melyet a 2014-es és a 2015-ös ünnepi időszakok alatt készített el, felmérve az emberek vásárlási szokásait – az eredmény pedig természetesen az lett, hogy nagyon megéri karácsonykor Facebookon hirdetni. De komolyra véve a szót – bár valóban megéri Facebookon hirdetni – az eredmények szerint a nagy cégeknek több figyelmet kell majd fordítaniuk a közösségi médiára a hirdetési kampányok kidolgozásánál, miután csupán egy év alatt is rengeteget nőtt a telefonon vásárlók aránya, arról nem is szólva, hogy a felhasználók hány százaléka keres ajándékötleteket a Facebookon és az Instagrammon. A pontos számokról és további vásárlási szokásokról itt olvashatsz!

Holiday Mobile Shopping

Nagy meglepetésként a közösségi óriás a héten új dizájnnal lepte meg a Facebook-oldalakat – igaz, az öröm már nagyon kétséges. További információ itt!

Új Facebook-oldal 01

A Facebbok újabb sikere a Messenger sikere: az alkalmazás a héten elérte a havi egymilliárd felhasználót, amit néhány érdekes adattal és egy cuki videóval ünnepelt. További információ itt!

Messenger - 1 milliárd felhasználó

A Facebook a héten újabb hadjáratot indított a Snapchat ellen is – elindult a Quick Updates funkció tesztelése, melyben szövegeket, videókat és fényképeket is gyűjthetünk, tehetünk közzé és küldhetünk el ismerőseink számára, a fotókat pedig akár szövegekkel is elláthatjuk. A bejegyzések nem jelennek meg üzenőfalunkon és 24 óra leteltével megsemmisítik magukat.  A Facebbok – kissé gyenge – próbálkozásáról itt olvashatsz bővebben.

Quick Updates 03

Pokémon Go

A Pokémon Go újabb koronájának ékköve a Facebook népszerűségének megugrása – igaz, csak egy napra. Hogy mikor történt a diadalt és mekkora volt, elolvashatod itt!

Pokemon Go 02

A héten írtunk egy autókölcsönző társaságról is, akik különleges, egynapos akcióval édesgették magukhoz a Pokémon Go játékosait, Twitter-csatornájukat felhasználva a kreatív kommunikációhoz. A ZipCar egy órás ingyen utazást kínált a trainerekenek, akik túlélőcsomagot is kaptak a nagy kalandhoz, melyet végig kellett tweetelniük, a cég oldalát megcélozva. További információ itt!

Zipcar - Pokémon Go

Google

A Google nagyrészt pihent a héten, igaz, az Android felhasználókat meglepte egy alapos keyboard-frissítéssel, aminek köszönhetően elég szabad kezet kapunk billentyűzetünk testreszabásában.  További információ itt!

Google Keyboard

Spotify

A Spotify új lépést tett afelé, hogy nyereségessé váljon – hamarosan érkeznek a személyre szabott hirdetések, melyek a 70 millió ingyenes feliratkozó korához, neméhez, tartózkodásához, illetve az általa hallgatott zenei műfajokhoz és playlistekhez illeszkednek – a minden bizonnyal a felhasználó számára is szimpatikusabb hirdetésekért a hirdetők licitálni tudnak majd, mely újabb plusz bevételt jelenthet majd a Spotify számára. További részletek az új hirdetésekről itt!

Spotify személyre szabott hirdetés

Snapchat

A Snapchat a héten lerántotta a leplet arról, hogy mit is kezdett végül a megvásárolt Bitstripsszel, ami bő egy éve képregényekkel borította el a Facebookot. A Bitsrips most visszatér a Bitmoji App képében, mely segítségével saját arcunkra szabott emotikonokat – bitmojikat – fejleszthetünk ki, sőt ha már ismerősünknek is vannak valamilyen oknál fogva bitmojiai azokat is használhatjuk, de akár közöseket is létrehozhatunk. A saját arcunkra szabott bitmojikról itt olvashatsz bővebben. 

Snapchat - Bitmoji 01

Twitter

A Twitter ismét lehetővé tette, hogy a Twitter-fiókok maguk kezdeményezzék verfikációjukat, melyet eddig csak és kizárólag az oldal ajánlhatott fel – kivéve egy kis idő erejéig, mikor ugyanúgy lehetett jelentkezni arra, hogy profilunk mellé kis kék pipa kerüljön, igaz akkor a Twitter hamar megszüntette az ajánlatot. Talán most máshogy alakul? A hírről és a verifikáció-jelentkezés pontos menetéről további információ itt!

Twitter verification

További érdekességek

  • Egy felmérésből kiderült, hogy kik a legfőbb influencerei a social mediának – és mennyit is ér körülbelül egy posztjuk. Nem meglepetés, hogy a legfőbb platformokat a hölgyek uralják, közül is kiemelkedik Selena Gomez, akinek egy posztja nagyjából 550 ezer dollárt ér. A cikkben további elképesztő adatok olvashatók itt.
  • A héten bemutatunk egy új, igencsak fantáziadús applikációt is, melynek a londoni bébiszitter ügynökségek lehet, hogy nem fognak örülni. Így lesz egy jó ötletből és valós igényből könnyen pénzt termelő applikáció! További információ itt!