Miután a Facebook szerint a videóé a jövő, erőteljesen folytatja a formátum támogatását. A kék óriás blogján jelentette be a legújabb fejlesztéseket.

1. Hangos videók

Erről a hírről már korábban is írtunk. Lényeg: a hírfolyam videói automatikusan hanggal fognak elindulni, amennyiben telefonunk fel van hangosítva és amennyiben a beállítást nem kapcsoljuk ki.
A hírt itt olvashatod el:

Hanggal indulnak a videók Facebookon

2. Jobb függőleges videók

A Facebook nagyban javítja a vertikális videók megtekintésének élményét és támogatottságát. A függőleges videók sikerét a Snapchat ágyazta meg, ahol az emberek 9-szer több vertikális anyagot rögzítenek, de a felmérések is ezeket a videókat igazolják: az emberek 94%-a függőlegesen tartja a telefonját és nem szívesen forgatja el egy videó kedvéért.

3. Görgess és videózz

Jó lenne egyszerre videót nézni és továbbgörgetni a hírfolyamot? Nem probléma! A Facebook már 2015-ben elkezdte tesztelni a funkciót, melynek lényege, hogy ha elkezdjük megnézni a videót, továbbgörgethetünk anélkül hogy az leállna. Mostantól a lejátszás egy kis képernyőben folytatódik tovább a képernyő jobb alsó sarkában. A funkció mostantól széles körben elérhető.

4. Új tévés Faceook Video App

Nem kérdés, hogy a Facebook meg akarja hódítani a televíziót is, efelé a célja felé pedig tett még egy fontos lépést: áprilistól új appja jelenik meg az okostévéken.

Tavaly óta már lehetett videót streamelni a televízion, az új app viszont új lehetőségek tárházával szolgál: egyben láthatjuk az ismerőseink és a követett oldalak által megosztott videókat, a világ legnépszerűbb élő videót és az érdeklődésünknek megfelelő ajánlott videókat.

Mark Zuckerberg 2014-ben hangsúlyozza, hogy a Facebookon a videó lesz a legfontosabb és legnagyobb szerepet játszó tartalomforma. Úgy néz ki ezért bőven tesz is.

Gondoljunk csak az új videós hirdetésekre:

Vagy az automatikus feliratokra hatásosabb videó hirdetésekért:

Forrás: Social Media Today