Tesztek alapján úgy tűnik, 2019 után újra felmerült, hogy a felhasználók elrejtsék a bejegyzéseik alatt a lájkok számát. Korábban a mentális egészség megőrzése miatt kísérleteztek ezzel, de nem igazán nyerte el a felhasználók tetszését a dolog. 

Új képek szerint most a felhasználók dönthetnék el, hogy kikapcsolják-e a lájkok számát mutató ikont, pont úgy, ahogy a kommentelési lehetőséget is elvethetik. Úgy tudni visszamenőlegesen is el lehet majd tüntetni a lájkokat, is azt is be lehetne állítani, hogy mások lájkszámát ne mutassa, hátha az jót tesz a felhasználó önbizalmának, vagy legalábbis nem árt annyit, mintha látná, hogy mások hány lájkot kapnak. 

Mikor 2019-ben kísérleti jelleggel eltüntették a lájkokat, akkor az volt a cél, hogy a sikeresség mutatója ne csak az legyen, hogy ki hány lájkot kapott, mert az nem biztos, hogy egy jó mérőszám. Hogy ez a kísérlet milyen eredményeket hozott, arról nincs hír, így azt is nehéz megmondani, hogy ez az opció pozitív vagy negatív fogadtatásra találhat a felhasználók többségénél. 

Forrás: Social Media Today