Mindössze egyetlen beállításra van szükségünk ahhoz, hogy szerkeszthessük a megosztott linkek előnézetét.

Egy hónappal ezelőtt a Facebook – megálljt parancsolva a clickbaitek, spamek és hamis információk terjesztésének – elvette tőlünk a lehetőséget, hogy a megosztani kívánt linkeken automatikusan betöltő címeket, képeket manuálisan megváltoztassuk, ezen intézkedés negatív hatásait pedig az utóbbi hetekben (majdnem) minden cég és vállalkozás megérezte.

Búcsút mondhatunk a megosztott linkek szerkesztésének

Ám úgy tűnik, a kék óriás szépen lassan feltár előttünk egy megoldást a problémára: ezentúl News, Entertainment és Sport kategóriájú oldalainkon igazolhatjuk saját domainünket. A Publishing Toolson belül keressük meg a Link Ownership opciót, a fekete mezőben megjelenő kódot illesszük weboldalunk HTML-jébe és máris változtathatunk a hivatkozások előnézetén.

Egyelőre nem tudni, mikor terjesztik ki a szolgáltatást a többi oldalkategóriára, de a Facebook minél hamarabb sort kíván keríteni erre.

Úgy tűnik, a kék közösségi mostanában az egyik kezével ad, a másikkal elvesz tőlünk. Először a linkek szerkeszthetőségét szüntette meg, majd “csepegtetve” elkezdte visszaadni ezt a funkciót – szeptemberben pedig a Groups alkalmazást fogja leállítani:

Búcsút mondhatunk a Facebook Groupsnak

Forrás: Facebook