Február 4-én lesz 12 éves a közösségi oldal.

Kicsit érzelgős posztot tett közzé nemrég Mark Zuckerberg, emlékeztetve arról mindenkit, hogy hamarosan ünnepelnek, ugyanis a Facebook már a 12. életévét tölti be február 4-én. Az alapító megemlíti, hogy az első sorokat 2004 januárjában írta meg a Facebook kódjához, akkor még csak azt remélve, hogy az egyetem tanulóinak segít összeköttetést biztosítani. Mára azonban annyira kinőtte magát a szolgáltatás, hogy a közösségi oldal több mint másfél milliárd embert köt össze, akik a barátaikkal, a szerelmükkel, a szeretteikkel tudnak egyszerűen kapcsolatot tartani.

mark-zuckerberg-2

Mark Zuckerberg (akin most mintha rózsaszín szemüveg lenne) úgy fogalmaz, hogy a Facebookon keresztül megosztott szeretet, kedvesség napi szinten változtatja meg a világot.

Ezen felbuzdulva azt szeretné a Facebook-vezér, hogy február 4-én a barátságokat, a barátokat ünnepelnénk. Ehhez a #friendsday hashtag kapcsolódik, így arra bátorít minden felhasználót, hogy aki a barátsággal kapcsolatban posztol, az mindenképp tegye ezt is hozzá.

Érdekesség, hogy a poszt alatt szereplő egyik legnépszerűbb komment írója nem más, mint Edward Zuckerberg, Mark Zuckerberg édesapja. Azt írja, hogy fogorvosként és apaként is volt lehetősége már számtalan történetet hallania emberek egymásra találásáról, vagy éppen arról, hogy hogyan kerültek vissza régi ismerősök egymás életébe. És természetesen végtelenül büszke a fiára, és arra, amit létrehozott.