Egy új alkalmazás, az „Urban World” vizuálisan vetíti elénk, hogyan fognak robbanásszerűen bővülni a városok a népesség és a gazdasági hatalom növekedése következtében 2025-re – írja a Fastcoexit.com.

Miközben a Föld népességének nagy része a városokba ömlik, idővel újabb urbánus központok fognak születni a fejlődő világban. Egy új iOS alkalmazás, az „Urban World” felhasználva a McKinsey Global Institute több, mint 2600 városáról nyilvántartott adatbázisát megmutatja, hogyan fog ezek népessége, a jövedelmi szintek és a GDP értéke változni 2025-re.

1681604-inline-urban-world-2

A felhasználónak csak meg kell érintenie a bolygó felületét, hogy egy-egy kontinens, ország vagy város statisztikáihoz hozzájusson téren és időn keresztül (2010-től 2025-ig).

Az applikáció alapját adó McKinsey felmérésből kiderül, hogy a jövőben India, Brazília, Nigéria és Törökország fog népességrobbanást átélni. E tekintetben természetesen Kína sem fog lemaradni: a leggyorsabban növekvő 600 városból, amelyek népessége 1.6-szer gyorsabban nő majd, mint az egész világé, 5 Kínában található.

1681604-inline-urban-world-4