Egy vállalkozó anyuka Kaliforniában új alkalmazásötlettel állt elő, amely hasonló az OpenTable vagy a Yelp szolgáltatásokhoz, de a fókuszban itt a bébiszitterek vannak. A Facebook platformját használva Lynn Perkins másfél évvel ezelőtt indította el az UrbanSitter applikációt. Azóta 15 ezer bébiszitter és 50 ezer család vett részt a programban, és a számok csak növekednek, ahogyan egyre több városban válik elérhetővé a szolgáltatás – írja az AllFacebook.

Az alkalmazás és a honlap lehetővé teszi a családoknak (nagyjából San Francisco, New York és Boston térségében), hogy egyetemista korú bébiszittereket találjanak és megnézzék, Facebook ismerőseik kiket béreltek fel a gyerekek felügyeletére.

Perkins tudta, hogy az ötlet kivitelezésében jelen kell lennie a Facebook integrációnak is. Az alkalmazás nem igényel személyes adatokat a felhasználók profiljáról, csak felhasználja azokat hitelesítés céljából. Egy klikkből álló Facebook bejelentkezés után a bébiszitterek egyszerűen létrehozhatják UrbanSitter profiljukat, valamint új barátokra lelhetnek, akik szintén rendelkeznek bébiszitterkedési tapasztalattal.

App_You_Both_Know

A szülők végignézhetik az oldalon a bébiszittereket, akik elérhetőek a környékükön és megfelelőek a pénztárcájuknak is. Az alkalmazás azt is tudatja velük, hogy ha kapcsolatban állnak bárkivel a szülők Facebook ismerőseinek listáján, vagy ha vigyáztak már bármelyik barátjuk gyerekére. Ha egy bébiszitter nem elérhető, a szülő megnézheti, vannak-e barátai, akik regisztráltak az oldalon keresztül és elérhetőek. Ezen kívül ajánlást, kritikát is írhatnak a bébiszitterekről, amelyet Facebookon is posztolhatnak Open Graph tevékenységgel.

Perkins azt nyilatkozta az AllFacebooknak, hogy mind a szülők, mind a bébiszitterek elégedettek a Facebook belépési mechanizmussal. Utóbbiak általában főiskolai, egyetemi hallgatók, akiknek sok Facebookkal összekapcsolt alkalmazás van a telefonján, a városi anyukák többsége pedig kifejezetten tech-rajongó.

Sitter_Like_2

Az UrbanSitter igen aktív Facebook oldallal rendelkezik, több mint 15 ezer rajongóval és egy privát csoporttal nagyjából 1800 bébiszitterrel.

Perkins arról is beszélt az AllFacebook oldalának, miért tartotta fontosnak, hogy az alkalmazása Facebook kapcsolattal is rendelkezzen:

„Valamilyen okból, hirtelen rájöttem, hogy egy bébiszitter megtalálása nagyon elavult folyamat. Úgy kellene bébiszittert találnod, mint ahogyan asztalt foglalsz egy étteremben. Láttam azokat az oldalakat, amelyek Facebook kapcsolata révén megnézheted, mit csinálnak a barátaid. Szülőként ráébredtem, hogy mind közül valószínűleg az az egyik legfontosabb és leginkább bizalmi döntés, hogy kivel hagyom a gyerekeimet. Mikor akarom tudni a barátaim véleményét? Akkor, amikor gyermekgondozásban való segítségről és szülői döntésekről van szó.”

Ti mit gondoltok az UrbanSitter alkalmazásról?