Olyan matricákat tesztel az Instagram, amely segítségével közelgő eseményeket lehet népszerűsíteni. A matrica lehetővé teszi emlékeztetők megosztását, ha például egy esemény, mondjuk egy élőzés lett betervezve az instasztorikban. A matricával közvetlen hivatkozással az eseménylistához lehet jutni. 

Az új funkciót azért várták már sokan, mert jelenleg lehet a közelgő eseményeket népszerűsíteni történetekben és a fő hírcsatornában, de nincs mód arra, hogy az esemény beállítása után egyszerűen újra megosszák és reklámozzák ugyanazt. Használható a Visszaszámlálás matrica, de ahhoz nincs konkrét link magához az eseményhez. Lehet együttesen használni a visszaszámláló és a link matricát, de ez az új lehetőség sokkal integráltabb, közvetlenebb és egyszerűbb. 

Jó módja lehet az események ismertségének növelésére, és elképzelhető, hogy a zenészek és más előadóművészek értékesnek fogják találni a közvetlenebb promóció és az eseményeik népszerűsítésére. A márkák pedig arra is használhatják a matricát, hogy újból felhívják a figyelmet új termékek érkezésére és eseményekre. 

Forrás: Social Media Today