A YouTube-ban újra nagyobb hangsúlyt kaphatnak az üzenetek. Ez a funkció korábban is elérhető volt, majd a Google+ rendszer integrálással háttérbe szorult. Most azonban úgy tűnik, a Google belátta, az emberek szeretnek beszélni a videókról, de nem feltétlenül a hozzászólás szekció a legjobb felület erre.

A Wired információi szerint a Google fejlesztői dolgoznak egy beépített üzenetküldő rendszeren a YouTube számára, amivel az alkalmazáson belül lehet majd csevegni más emberekkel. Könnyebben, az alkalmazáson belül megoszthatóvá válnak a videók a barátokkal, illetve egyszerű beszélgetésre is használható lesz.

youtube-alkalmazas-uzenet

A cél ezzel az, hogy a felhasználó több időt töltsön a YouTube applikációt használva, ami a Google terve szerint jelentősebb videómegtekintést is jelent, ezzel a reklámbevételek is nőhetnek. Ez nem egy rossz elképzelés, persze kérdés, hogy mennyire érdekli majd az embereket egy újabb kommunikációs platform, amikor van már Messenger, WhatsApp, Hangouts, Viber, Snapchat és számos más lehetőség is erre.

A natív üzenetküldés a YouTube-on egy kisebb felhasználói csoportnak már most elérhető, akik tesztelik az új megoldást. A jövőben várhatóan globálisan is elérhetővé teszi majd a Google ezt a funkciót.