Még mielőtt azt hinné a kedves olvasó, hogy csak Magyarországon dübörög az infláció, el kell, hogy keserítsük, világszerte gyorsan emelkednek az árak. és ahogy itthon, úgy külföldön is például a vaj (illetve a tejtermékek) azok, amik különösen megszenvedik a mostani gazdasági körülményeket.

A Vice ment most utána dolognak, hosszú cikkben írnak arról, hogy a Tiktokon őrült módjára elkezdett terjedni, hogy hogyan lehet vajat készíteni.

Az egyik első vajkészítő tiktokker az esélytelenek nyugalmával tette fel a videót, hogy majd jó esetben is megnézik 300-an, erre rövid időn belül felment másfél millióra a látogatottsága. Ezután pedig mindenki elkezdte kidobálni a jobbnál jobb receptjeit, hogy hogyan lehet olcsón vajat készíteni.

A TikTok saját belső adatai szerint a #butter címkével ellátott videókat nézők 94 százaléka 35 év alatti. A tendencia „rendkívül népszerű” volt az elmúlt nyolc napban, és várhatóan a következő héten is folytatódni fog – mondja a TikTok. „Sok ember szereti, mert hosszú távon pénzt takarít meg, és ez egy olyan dolog, amit az emberek egyszerűen nem tudtak” – mondja May, az egyik vajas tiktokker. „A legtöbben nem tudták, hogy a vaj tejszínből készült.”

Hát most megtudták, és gyártják nyakra főre.