Egy új kutatásban megnézték, hogyan hatnak bizonyos mondatok a munkahelyen a dolgozók pulzusára. Biztosan mindenkinek van olyan mondat, amitől egészen biztosan megemelkedik a pulzusszintje, most az is kiderülhet, hogy az a bizonyos mondat nem csak őt, de a világon mindenkit az őrületbe kerget. 

A legutálatosabb mondat, ami az átlagos, nyugalmi helyzetben nagyjából 80-as pulzust azonnal 147-es magasságokba repíti, az az a mondat, ami nem csak a munkahelyen, de a magánéletben is elég vészjósló: 

Beszélgessünk!

A lista így néz ki: 

  1. Beszélgessünk (147-es pulzus)
  2. Készítenél egy prezentációt? (143-as pulzus)
  3. Megosztanád a megállapításaidat a mai értekezleten? (138-as pulzus)
  4. Csak csináld meg (131-es pulzus)
  5. Láttad azt a sürgős e-mailt? (130-as pulzus)
  6. Tudomásomra jutott, hogy … (127-es pulzus)
  7. Megcsináltad már a …? (123-as pulzus)
  8. Szerinted, hogy halad? (118-as pulzus)
  9. Tudnád ezt részletezni? (111-es pulzus)
  10. Kérlek adj tanácsot! (105-ös pulzus)

A kutatás egyébként tanácsokat is ad, hogy mit tegyen valaki, ha érzi, hogy egy mondat vagy a fentebb említett mondatok egymás utáni sorozata miatt stresszes. 

A legjobb ha megbeszéli ezt egy olyan kollégával, akiben megbízik, ő sokkal jobban átlátja, mint olyan, aki nem ismeri a többieket vagy a munkahelyi viszonyokat. Ezek után jöhetnek olyan gyakorlatok, amik segítenek a stressz leküzdésében, például néhány légzőgyakorlat, amit akár az udvaron levegőzés közben is el lehet végezni. Legyen egy matrája mindenkinek, amit ismételgethet magában, mikor ilyen helyzetbe kerül, és személyes. És az is segíthet, ha kiírja valaki magából az aggodalmait, csak figyeljen oda, hogy hol tárolja az olyan jellegű meglátásait, ami egy kollégájára vagy a felettesére nézve bántó lehet. 

Forrás