Olyan adatokat láthatott bárki, amelyekhez csak az adminoknak kellene hozzáférniük.

Szerda este egészen furcsa dolgot láthattak azok a Facebookon, akik mobilról, és böngészőből nézték az oldalt (tehát nem az applikációból, és nem is asztali gépről), ugyanis az oldalak alatt nem csupán az interakciókat, hanem a megtekintéseket is mutatta a közösségi oldal. Vagyis olyan statisztika került a felhasználók elé, amit csak az adminoknak lenne szabad látniuk.

facebook-bug

A videóknál már megszokott, hogy látjuk azoknak a nézettségét, de az oldalak által megosztott képeknél és linkeknél ez finoman szólva is rendhagyó lenne.

A hiba az éjszaka néhány órán keresztül folyamatosan tapasztalható volt. Megnéztük néhány saját oldalunknál, és mindenesetre néhány ezres eltérést azért tapasztaltunk.

Külön érdekesség, hogy nem csupán az oldalak ilyen jellegű, mondhatjuk nyugodtan, szenzitív adatait láthattuk, hanem egyes, privát felhasználóknál is lehetett látni, hogy az általuk feltöltött fotót mennyien nézték meg. Saját tesztünk alapján ez csak olyan személyeknél volt tapasztalható, akik nyilvánosan osztottak meg fényképet, azon belül is a profil- és borítóképeknél láttunk ilyen mérőszámot.

facebook-bug-szemelyes-profil

A szemfüles üzleti felhasználók legalább részben azért örülhettek ennek a hibának, mert korlátozás nélkül az összes konkurensük posztjait ellenőrizhették.