A közösségi médiumra feltöltött posztok organikus elérésének eddig is fontos elemei voltak az alá írt kommentek, amiket a Facebook mindig is igyekezett úgy rangsorolni a bejegyzések alatt, hogy a látogatók számára legérdekesebb hozzászólások legyenek a legláthatóbbak.

Előnyt élveztek eddig az oldal legnagyobb rajongóinak kommentjei, illetve azok is, amikre a legtöbb reakciót illetve választ adták a látogatók. Ezt a rendszert fogják most frissíteni Zuckerbergék, mégpedig úgy, hogy ezentúl azok a kommentek is előnybe fognak kerülni, amikkel az eredeti bejegyzés készítője, vagy a bejegyzés készítőinek barátai léptek interakcióba.

Ennek az lesz előreláthatólag a legfőbb hatása, hogy több céget illetve tartalomgyártót láthatunk majd aktívan beszélgetésbe elegyedni a kommentszekciókban. Ezzel ugyanis most még inkább növelhetik posztjaik elérését a fent említett változtatásoknak köszönhetően.

Ezen felül természetesen megmarad az a számtalan változó, amik függvényében a Facebook a kommenteket rendezi. Az algoritmusok folyamatosan esnek át apróbb frissítéseken, amiket egyrészt a felhasználók által kitöltött kérdőívek, másrészt a felhasználói aktivitás elemzése alapján állítanak össze.

Forrás: Social Media Today