Androidon egy apró adatvédelmi bugra lettek többen is figyelmesek.

Annak mindenki nagyon örült, hogy már sokkal egyszerűbben, tulajdonképpen egy kattintással váltogathatunk a fiókok között Instagramon, egy kis baki mégis becsúszott a fejlesztés során.

Az adatvédelmi problémát az Android Central szúrta ki, így tehát (egyelőre) ezeken a készülékeken tapasztalható a furcsaság. Mégpedig az, hogy akik használják ezt a funkciót, azok elképzelhető, hogy mások értesítéseit is megkapják kedvelésekről, privát üzenetekről.

instagram-bug

Ha például a céges Instagram fiókhoz egy kollégáddal közösen van hozzáférésed, amit be is állítottatok mindketten, akkor „összekeveredhetnek” a szálak, és meglehet, hogy a kollégád privát értesítései a te privát fiókod értesítései között bukkannak fel. Persze ezekre hiába kattintanál rá, megfelelő szintű hozzáférés nélkül például nem tudod megnézni a kollégád privát üzeneteit. Így tehát ha nagyon szigorúan nézzük, ez nem akkora baj, de bajnak azért mégis csak baj, és adatvédelmi szempontból eléggé aggályos dolog.

A lap értesüléseit megerősítette az Instagram: ők is tapasztalták már a jelenséget, a hiba kijavítása folyamatban van. Mindenesetre ha nem szeretnéd, hogy a te privát értesítéseiddel más is találkozzon, talán várjál egy kicsit, még mielőtt hozzárendelsz más, közös fiókokat a saját csatornádhoz.